Our Gallery

Contact Info

Our goal was to create a landscape space that would serve as an entertainment haven for guests while being usable by all family members. The client, a keen swimmer with children who are competitive swimmers, needed a space that could function both as a training facility and a recreational area. We aimed to design a therapeutic environment with different aspects that promote the family’s well-being, allowing them and their occasional guests to unwind after a stressful day at work, whether they needed to soak in a hot tub or relax in the sauna.

Our design comprises several areas for different uses throughout the year. We incorporated an intimate sunken seating area with a firepit, a massage/therapy hot tub, a lap pool, a BBQ and dining building, as well as a Spa building containing a sauna, foot spa, and shower room. Working with the complex topography of the site, it was crucial from a design perspective to ensure that the different building levels create interest in the landscape while also blending seamlessly into it.

The various steps leading to the buildings, into the landscape, and down to the pool, hot tub, and sunken seating around the flat plane surrounding the swimming pool, along with strategically placed planters, create a smooth transition from the man-made structures into the surrounding natural landscape. Furthermore, the reflective glazing on the large glass facades reflects the surrounding landscape, helping to create buildings that conspicuously celebrate nature whilst simultaneously camouflaging with it.

At Studio Anqet, we carefully selected a balanced mix of evergreen, seasonal, and colourful plants for the scheme. We also added height and texture with partially tall trees, ferns, and different types of thick grass that change colours throughout the year. This approach provides the landscape and the client with year-round interest and an uplifting feel, even during the gloomy British winters.

Lighting plays a significant role in our design, providing a subtle emphasis and elegant focus on the different types of vegetation while creating an ambient atmosphere for socialising during warm summer nights.

Collaborating with high-end suppliers and construction companies like Four-Square Design & Build allows our design to be delivered with the highest quality and attention to detail possible. At Studio Anqet, we are proud to have created a landscape that not only meets the functional requirements of our client but also provides a beautiful and therapeutic space for the entire family to enjoy.

Read more here https://luxurylifestyleawards.com/winners/residential-landscape-architecture/raid-architecture-ltd-2

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *